Порушникам не вдалося підкупити прикордонників, пропонуючи тисячі гривень, долари та євро

НАЗАД
10 червня 2016 18:04

Минулого тижня громадяни, які прямували через державний кордон, лінію розмежування в зоні АТО та адмінмежу з ТОТ АР Крим з порушеннями правил перетину нам

Минулого тижня громадяни, які прямували через державний кордон, лінію розмежування в зоні АТО та адмінмежу з ТОТ АР Крим з порушеннями правил перетину намагалися понад 25 разів підкупити співробітників Державної прикордонної служби України. Причому хабарі посадовим особам намагалися дати як громадяни України, так і іноземці, серед яких громадяни Туреччини, Азербайджану, Молдови, Білорусі, Вірменії, Угорщини та Бельгії.

Тричі пропонували хабарі під час прямування через кордон без перешкод громадяни Туреччини. А громадянин Бельгії, який їхав в Україну з двома росіянами і яким було відмовлено у в’їзді, за їх безперешкодний пропуск запропонував неправомірну вигоду у розмірі 50 євро у пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.

Декілька разів заплатити хабарі намагалися громадяни України на лінії розмежування прикордонникам Краматорського та Донецького загонів. Один із українців прямуючи через КПВВ «Мар’їнка» за безперешкодний пропуск завантаженого господарчими товарами автомобіля, що прямував до непідконтрольної території, запропонував 7 тисяч гривень. У «Зайцевому» українець хотів заплатити 400 гривень за перетин лінії розмежування без спеціального дозволу.

Втягнути у протиправну діяльність персонал прикордонного відомства намагався житель Харківщини, запропонувавши дільничному інспектору прикордонної служби Харківського загону за сприяння в переміщенні горілчаних виробів у Росію грошову винагороду у розмірі 600 гривень.

Варто зауважити, що для протидії та запобігання корупції у прикордонному відомстві проводиться системна та послідовна робота. Загалом з початку року вже задокументовано понад 250 відмов співробітниками Державної прикордонної служби України від отримання неправомірної вигоди.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність персонал відомства. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й давання хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби «ДОВІРА» за телефоном (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту[email protected].

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси