Порятунок побратимів – найвища нагорода

НАЗАД
08 червня 2023 15:54

Артилерійські дуелі, спроби ворога наступати із застосуванням танків, намагання замкнути позиції українських прикордонників у кільце.

Чи варто шукати порівняння, щоб передати емоційний стан захисників у тих умовах? Мабуть, ні, бо тільки той, хто опинився в один момент на одній позиції пліч-о-пліч зі своїм побратимом, має право на правду.

Перепочивши від війни, вони можуть згадати події, які назавжди змінили їхнє життя – як вдавалося відбивати ворожу навалу, як просто на полі бою завдавали ворогові непоправних втрат, як втрачали побратимів і робили все, аби врятувати поранених.

Історія кожного з них сповнена особистої мужності і самовідданості, виявлених у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Внесок кожного – вартий найвищих нагород.

Сьогодні вони отримують заслужені ордени та медалі. Указами Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено сімох прикордонників. Також медалі «За військову службу Україні» отримали три охоронці кордону. Ще троє офіцерів удостоєні медалей «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, а медалі «Захиснику Вітчизни» вручили сімом мужнім захисникам.

Привітав та особисто вручив прикордонникам державні нагороди заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Сердюк. У напутніх словах звучала невимовна вдячність та віра у майбутні нагороди вже у звільнених від окупанта українських містах на міжнародно визнаному державному кордоні України.

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси