Поранення не заважає йому захищати Україну

НАЗАД
12 жовтня 2022 16:34

У далекому 2006-ому році, Сергій, який народився і виріс у Харкові, пішов на строкову військову службу в одному з підрозділів Державної прикордонної служби України в Автономній Республіці Крим.

Після завершення служби юнак одразу ж уклав контракт, закінчив навчання в Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби та продовжив службу на кордоні.

Упродовж останніх трьох років проходив службу в Донецькому прикордонному загоні. Разом зі своїм чотирилапим помічником спанієлем Джессі виконував завдання в КПВВ «Мар’їнка».

З початком підступного і підлого повномасштабного військового вторгнення росії в Україну в житті Сергія все змінилося. Прифронтова Мар’їнка опинилася під постійними обстрілами російських загарбників, які намагалися прорвати оборону українських захисників.

У квітні 2022-го, в ході одного з боїв, від пострілу ворожого танка, Сергія ударною хвилею викинуло з другого поверху будівлі, де була облаштована його вогнева позиція. Прикордонник отримав контузію та поранення спини.

Після тривалого лікування Сергія перевели для подальшого проходження служби до одного з прикордонних підрозділів на Сумщині, де пліч-о-пліч з побратимами він боронить рідну землю від російських загарбників.

Нещодавно у Сергія відбулася короткотермінова відпустка, під час якої він, після майже року служби, побачився зі своїми рідними.

Прикордонник мріє незабаром побачити й свого чотирилапу напарницю – спанієля Джессі, яка після поранення Сергія, залишилася з його побратимами на Донеччині.

«Нам є кого і що захищати. Це наша держава, наші рідні, близькі, друзі. Ми обов’язково виженемо ворога з української території та побудуємо сильну, вільну і квітучу країну», – говорить прикордонник.

Слава Україні! Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси