Поранений побратим переймався, що забруднить кров'ю спальник друга. «Тренер» та «Музика» – їх дружба, перевірена у бою

НАЗАД
10 травня 2024 16:09

До повномасштабного вторгнення прикордонник на псевдо Тренер займався спортом, проводив тренування зі східних єдиноборств для дорослих та дітей, викладав йогу. Також Тренер здобув освіту реабілітолога.

Воїн з позивним Музика виготовляв меблі на замовлення, ремонтував музичні інструменти та навіть грав у музичному колективі.

Познайомилися прикордонники під час мобілізації у жовтні 2022 року. Чоловіки одразу потоваришували, адже мали багато спільного: майже ровесники, обидвоє з Хмельницького, спільні інтереси та моральні цінності. Згадують, що через схожість прізвищ, які ще й починалися з однакової літери, їх неодноразово плутали.

Після навчання разом потрапили на Донеччину, а саме в місто Бахмут. Бої точилися запеклі.

«На той час Бахмут був майже повністю оточений. Залишалося пару доріг, якими підвозили боєприпаси та провізію», - згадує Тренер.

Нерідко доводилося брати участь у вуличних боях чи битися з ворогами у напівзруйнованих будівлях. Музика згадує, як під час одного з таких довготривалих боїв росіяни, які знаходилися через стіну від українських захисників, попросили перерву на перекур, на що один з бійців відповів: «А ми не куримо!» й кинув на ворожу сторону чергову гранату.

Часто біда ніби обходила двох прикордонників стороною, навіть зі складних ситуацій виходили неушкодженими, проте одного разу в будинок, де дислокувалися військові, потрапила ворожа міна. Музика отримав важке поранення й Тренер з побратимами витягли його зі зруйнованого будинку та під обстрілами вивезли на евакуацію. Тренер поклав пораненого побратима у свій спальник й Музика згадує як переймався, що забруднить кров'ю спальник друга

Музика переніс сім операцій.

А за декілька тижнів після цієї події, поранення отримав й Тренер. Під час сутички з ворожою ДРГ куля влучила чоловіку в руку.

Наразі побратими продовжують службу в одній частині, хоча й в різних підрозділах. Музика проходить реабілітацію, а Тренер потихеньку повертається до занять спортом.

Нещодавно Музика був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Нагороду прикордоннику вручив Президент України Володимир Зеленський.

Кажуть, що триматися на фронті допомагали думки про родину, про близьких, які чекають вдома. А ще – бойове братерство, адже побратими – це більше, аніж просто друзі. Це не просто слово, це обіцянка взаємної підтримки, відданості та захисту за будь-яких обставин. Побратими – це родина на передовій, що разом переживає випробування війни, спираючись одне на одного та будуючи невидимий, але міцний зв'язок, який залишається на все життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси