Понад 20 країн-союзниць. На Київщині відбулася зустріч представників Київської Асоціації Військових Аташе з прикордонниками

НАЗАД
07 грудня 2023 13:11

Представники апаратів військових аташе ознайомилися з завданнями, які виконує прикордонне відомство, його структурою та поточною ситуацією у протистоянні російській агресії.

Днями відбувся візит в Україну учасників Київської Асоціації Військових Аташе (КАВА). Всього на захід прибули представники понад 20 країн-союзниць.

За словами помічника Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Андрія Кучеренка прикордонники були першими, хто зіштовхнувся з ворожими військами та вступив у бій з окупантами. Військовослужбовці Держприкордонслужби продовжують боронити кордони держави, несуть службу на передньому форпості країни. Наразі прикордонники гідно протистоять сучасним викликам, а служба продовжує нарощувати військову складову.

Розвиток співробітництва між військовими дипломатами та прикордонниками сприятиме посиленню безпекової складової України, зміцнення її кордонів. Розуміння внутрішньої ситуації та потреб відомства допоможе партнерам краще зрозуміти загрози, які стоять перед світом у зв’язку з російською агресією, а також допоможе у розбудові безпечного євроатлантичного простору, в якому Україна є і буде сильним партнером, адже кордони України є кордонами цивілізованого світу.

В рамках зустрічі представники Київської Асоціації Військових Аташе ознайомилися зі структурою та завданнями Держприкордонслужби України, ситуацією на фронті та роллю і місцем прикордонного відомства в складі Сил Оборони.

Президент КАВА полковник Александрс Холмановс зазначив, що проведення такого роду заходів є важливими в сучасних реаліях та висловив слова підтримки й сподівання на подальше плідне співробітництво.

«Другий рік поспіль триває активна фаза війни. Ми розуміємо, що весь світ втомився від картин насильства, вбивств, руйнувань, однак ця загроза залишається, тому дуже важливо інформувати світ про те, що відбувається в Україні. На кордонах, на деокупованих територіях залишаємось ми – прикордонники і захист кордонів це те, що має бути постійним, не зважаючи на артилерійські обстріли, на загрози диверсійно-розвідувальних груп. Також, Держприкордонслужба працює над створенням і підготовкою бригад наступу. Наразі вже успішно працює бригада «Сталевий Кордон». Зараз ми нарощуємо зусилля у цьому напрямку. Держприкордонслужба є важливою складовою у системі оборони країни», – зазначила заступниця директора Департаменту – начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції полковник Ілона Мельникова.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси