Понад 130 юнаків успішно пройшли випробування та зараховані на навчання до прикордонного ліцею

НАЗАД
06 липня 2021 12:02

В Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка Державної прикордонної служби України, що у Сумах, завершилась вступна кампанія.

Вступні випробування й іспити залишилися позаду.

Цього року до Приймальної комісії Ліцею надійшло майже 180 заяв. З них –      60 % з м. Суми та Сумської області, а решта – з інших областей України. Успішно склали вступні випробування та іспити 131 вступник.

Претенденти на вступ до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка мали довести знання з української мови та математики. Крім того, вступні випробування додатково включали співбесіду з іноземної мови. Особлива увага також приділялась стану здоровʼя, рівню фізичної підготовки, а також професійно-психологічному обстеженню.

За результатами вступних випробувань та конкурсного відбору 59 вступників зараховано до 10 класу, а 72 вступника до 8 класу прикордонного Ліцею.

Зазначимо, що 40 % цьогорічних вступників – з пільгових категорій населення (зокрема, сироти, діти учасників бойових дій, матерів-одиначок, з багатодітних родин).

Нагадаємо, що Ліцей є державним закладом спеціалізованої освіти, що забезпечує здобуття освіти військового профілю для осіб з 13 років одночасно із здобуттям базової та/або профільної середньої освіти.

Право на вступ до Ліцею мають юнаки – громадяни України, які у поточному році закінчили 7 та 9 класів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси