Польовий мобільний шпиталь для прикордонників уже в дорозі

НАЗАД
19 липня 2023 16:32

Іспанія відправила в Україну польовий мобільний госпіталь.

Про це учора заявила Міністерка оборони Королівства Іспанії Маргарита Роблес під час зустрічі формату «Рамштайн». Вона підкреслила важливість передачі Україні посиленого польового госпіталю, який має можливості для проведення невідкладної хірургії, необхідні післяопераційні приміщення, аптеку, два модулі для госпіталізації, стерилізаційну та лабораторію.

Наразі госпіталь вже вибув з Іспанії і невдовзі прибуде у Україну.

Напередодні українські лікарі-прикордонники та логістичний персонал ДПСУ пройшли підготовку в Сарагосі й вже готові до розгортання, збирання та експлуатації шпиталю в зоні бойових дій.

Нагадаємо, раніше Маргарита Роблес зустрілася в Сарагосі з українськими медиками-прикордонниками, котрі проходили навчання щодо використання польового госпіталю. Під час зустрічі вона зазначила, що цей польовий госпіталь є дуже важливим, адже буде врятовано багато життів, що є фундаментальною метою. 

Підготовку українських військовослужбовців проводив Авіаційний медичний підрозділ підтримки розгортання Сарагоси (UMAAD Zaragoza). У програмі навчань була інтенсивна безперервна медична та військова підготовка, що, за словами міністерки, є ще одним прикладом участі Іспанії як країни, яка проводить навчання «законної оборони» перед лицем «жорстокого» вторгнення.

Загалом цей мобільний модульний комплекс значно підсилить лікувально-евакуаційні спроможності підрозділів медичного забезпечення на другій лінії, оскільки в ньому є все необхідне для надання життєво необхідної медичної допомоги для стабілізації поранених перед їх подальшою евакуацією. 

Державна прикордонна служба України – це прозоре відомство, яке цінує та поважає кожного співробітника, забезпечує комфортні умови перетину кордону, реформується за стандартами ЄС та НАТО, реалізовує державну політику у сфері безпеки державного кордону України, охорони суверенних прав України в її прилеглій та виключній(морській) економічній зоні та в складі Сил оборони бере участь у відсічі збройної агресії.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси