Поліграфологи Держприкордонслужби завершили курси підвищення кваліфікації

НАЗАД
26 липня 2019 16:32

Сьогодні, 26 липня, в Академії Патрульної поліції відбулись урочистості з нагоди випуску поліграфологів силових структур України.

Разом із трьома представниками Держприкордонслужби навчальний курс «Професійна підготовка експертів для психофізіологічного виявлення обману за допомогою поліграфу» проходили 14 співробітників з Національної поліції України, Національної гвардії України та Національного антикорупційного бюро України.

11 тижнів правоохоронці вдосконалювали свої навички. Тренерами цього курсу стали американські поліграфологи Чак Слапскі та Роберт Фредерік. Тренінг було організовано за сприяння Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні в рамках проекту допомоги правоохоронним відомствам України в удосконаленні їх кадрової політики та забезпечення доброчесності персоналу.

На церемонії випускникам вручені сертифікати. Навчання проходило у відповідності до стандартів американської Асоціації поліграфологів.

Тепер випускники семінару – сертифіковані тренери-поліграфологи. Завдяки отриманим знанням співробітники Держприкордонслужби будуть навчати поліграфологів у своєму відомстві. Також прикордонники-поліграфологи розроблятимуть методичні матеріали для стандартизації та уніфікації процедури проведення тестувань за допомогою поліграфу в системі Держприкордонслужби.

Варто зазначити, що актуальність проведення психофізіологічних досліджень з використанням поліграфа в галузях безпекової, спеціальної (оперативної), правоохоронної діяльності підтверджується як міжнародним, так і вітчизняним практичним досвідом. Загальновизнаним є високий рівень ефективності використання поліграфу під час прийняття кадрових рішень, профілактики корупційних проявів та правопорушень у роботі з персоналом.

Крім того, для підвищення ефективності підготовки кадрових рішень, профілактики корупційним ризикам, запобігання корупції, конфлікту інтересів, забезпечення контролю за дотриманням правил щодо доброчесності особовим складом у Держприкодонслужбі, з лютого 2017 року функціонує підрозділ поліграфологічних досліджень і розпочато проведення кадрових опитувань з використанням поліграфа (скринінгових перевірок).

Загалом упродовж двох років за підтримки та фінансування Посольства США в Україні офіцери відділу пройшли базові курси сертифікованого навчання з питань проведення психофізіологічних досліджень з використанням поліграфа, неодноразово брали участь в курсах підвищення кваліфікації із залученням провідних міжнародних спеціалістів.

У рамках міжнародної технічної допомоги Посольством США в Україні на потреби відділу передано 5 поліграфів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси