Поліцейський організував незаконний виїзд чоловіків та намагався залучити до протиправної діяльності прикордонника

НАЗАД
25 жовтня 2023 10:30

У Одесі затримали офіцера поліції – організатора незаконного переправляння через кордон чоловіків призовного віку.

Зловмисник, діючи за попередньою змовою з пособником, із корисливих мотивів, а саме: за 5000 доларів США з кожного клієнта, організував незаконне переправлення громадян України через державний кордон.

Водночас, спільник поліцейського був затриманий на Одещині під час спроби втягнути у протиправну діяльність прикордонника. Затриманий пропонував військовослужбовцю Держприкордонслужби 2000 доларів США неправомірної вигоди за сприяння незаконному переправленню через кордон двох чоловіків призовного віку.

Затримання проводили міжвідомчі групи співробітників підрозділів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України, Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури.

Наразі поліцейського та його спільника затримано в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Їм оголошено про підозру за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Співорганізаторів незаконної схеми доставлено до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси