Поблизу кордону з Білоруссю виявили ваговози з 40 тоннами незаконно видобутого піску

НАЗАД
13 липня 2021 16:38

Минулої доби на ділянці відділу «Дніпровське» за інформацією оперативників військовослужбовці Чернігівського загону виявили дві вантажівки, якими перевозили видобутий пісок.

Водії транспортних засобів не мали жодних відповідних дозволів на проведення робіт у прикордонній смузі, а також користування надрами. Загальна вага виявленого вантажу сягає більше 40 тонн.

На місце події охоронці кордону викликали співробітників Нацполіції, яким і передали два ваговози з видобутим піском та грейдер, що були виявлені на місцевості поблизу державного кордону.

Відносно водіїв, громадян України, відкрито кримінальне провадження за ст. 240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр». Тривають слідчі дії. Заходи проводяться за процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури.

Нагадуємо, що відповідно до п. 22 ст. 19 Закону України про Державну прикордонну службу Україну прикордонники самостійно або разом із спеціально уповноваженими на те органами виконавчої влади і посадовими особами у районах несення служби здійснюють контроль за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси