Плани контрабандистів зведено нанівець

НАЗАД
17 серпня 2021 12:47

Прикордонники затримали двох буковинців, які разом зі спільниками намагалися переправити тютюн до Румунії.

Одразу двом спробам незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів завадили прикордонники відділу «Красноїльськ» в ніч з 16 на 17 серпня. В обох випадках вартовим кордону довелося наздоганяти правопорушників та здійснювати попереджувальні постріли у повітря.

Групу з п’яти осіб виявив прикордонний наряд мобільного підрозділу та аби не викрити себе, передав інформацію на відділ прикордонної служби. Зрештою, група реагування за 300 метрів до кордону виявила двох чоловіків, які подолавши загороджувальний паркан спробували втекти від охоронців кордону. Порушниками виявилися мешканці сіл Їжівці та Красноїльськ. Чоловіки 1989 та 2002 років народження під час затримання поводили себе зухвало, тож прикордонники, крім ч. 2 ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», склали стосовно затриманих ще й протоколи за ст. 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України…», Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В іншому випадку, правопорушники при зустрічі з правоохоронцями одразу накивали п’ятами, аби уникнути відповідальності. Не зупинили «спринтерів» а ні голосові команди, а ні попереджувальні постріли.

Зауважимо, що в обох випадках пачкарі залишили увесь товар, а це – понад 6 тисяч пачок тютюнових виробів різних марок.

Пошуки решти осіб, причетних до протиправної діяльності, тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси