Після ремонту у стрій повернулися «Григорій Куроп’ятников» та «Аметист»

НАЗАД
24 грудня 2015 16:49

Сьогодні корабель Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» вийшов з планового докового ремонту з Миколаївського суднобудівного заводу.  

Сьогодні корабель Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» вийшов з планового докового ремонту з Миколаївського суднобудівного заводу. Більш ніж за 3 місяці ремонтних робіт проведено очищення та фарбування підводної частини корпусу, ремонт донно-забортної арматури, рульового пристрою та інші роботи, проведення яких на плаву неможливе.

Попередній плановий доковий ремонт флагмана Морської охорони Держприкордонслужби був ще в 2013 році у Севастополі. Зазвичай «металеві охоронці» морських кордонів потребують щорічного докування. Однак на початку 2014 року «Григорій Куроп’ятников» та ще 12 кораблів і катерів Морської охорони замість планових робіт та виконання завдань з охорони державного кордону, змушені були перебазуватися з анексованого Криму до Одеси.

Обстановка розвивалась динамічно й загрозливо. Кордон не може залишатися без захисту. І всі щойно перебазовані кораблі та катери негайно вийшли на службу, інтенсивність якої не дозволяла відволікатися ані на день, не те щоб на місяць-другий докового ремонту.

І ось, у вересні, відпрацювавши масштабні багатонаціональні навчання «СіБриз-2015», отримавши відмінну оцінку, екіпаж «Григорія Куроп’ятникова» спрямував корабель у док.

Протягом всього ремонту прикордонники завзято працювали разом із працівниками суднобудівного заводу, виконуючи свій обсяг робіт, забезпечуючи живучість корабля. Загальний обсяг робіт за оцінкою заводу склав більше півтора мільйони гривень.

Види та обсяг робіт коректувалися майже щоденно, адже підняті з води, зачищений корпус та механізми корабля, користуючись нагодою «скаржились» на всі проблеми, які не видно під водою. Однак вчасне їх виявлення та залагодження  - це й є призначення докування.

І ось сьогодні флагман Морської охорони повертається до Одеси.

Крім того цими днями з Усть-Дунайського доку на службу повернувся й ще один корабель Морської охорони спеціального забезпечення «Аметист».

Він також пройшов всі необхідні процедури з обслуговування підводної частини, механізмів та конструкцій корабля. Загальний обсяг робіт склав близько 630 тис.грн.

Нагадаємо, що близько 15 років тому це була турецька рибальська шхуна-порушниця законодавства про В(м)ЕЗ України. Після затримання «на гарячому» шхуну було конфісковано на користь України. Особливість «Аметиста» в тому, що він обладнаний спеціальними приладами для вибирання багатокілометрових сіток. Напередодні нерестового сезону цінних порід риб та активізації через це браконьєрів, як вітчизняних, так і іноземних, проведення ремонтних та сервісних робіт одного з найактивніших «борців» з браконьєрством було досить вчасним. Сьогодні «Аметист» повернувся до пункту основного базування й готовий за наказом вирушити на охорону державного кордону України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси