Підрозділи внутрішньої безпеки Держприкордонслужби підвищують навики в практичній та методичній підготовці

НАЗАД
12 червня 2015 14:02

В Державній прикордонній службі України продовжується активна боротьба зі зловживаннями та корупційними проявами. З цією метою досить суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки.

В Державній прикордонній службі України продовжується активна боротьба зі зловживаннями та корупційними проявами. З цією метою досить суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки.

Співробітники даних підрозділів виконують завдання не лише на ділянках державного кордону, а й в зоні проведення антитерористичної операції. Для ефективної роботи підлеглих керівництво внутрішньої безпеки приділяє велику увагу професійній підготовці військовослужбовців.

Так, на базі Навчального центру в смт. Оршанець було проведено навчальний збір з керівниками підрозділів забезпечення внутрішньої та власної безпеки  Державної  прикордонної служби України. Під час зборів військовослужбовці здавали заліки зі спеціальної та фізичної підготовки, підвищували навички у володінні не лише індивідуальною, але і груповою зброєю.

Крім того у ході зборів персоналу цих підрозділів надавалися практична та методична допомога у здійсненні оперативно-розшукової діяльності та проведенні профілактичних заходів з виявлення причин, що сприяють скоєнню корупційних та інших службових правопорушень військовослужбовцями та працівниками Державної прикордонної служби України. Для подальшого розвитку діяльності підрозділів забезпечення внутрішньої та власної безпеки оговорювалося питання запровадження інноваційних підходів в організації роботи, організації ефективної взаємодії з керівниками органів та підрозділів охорони державного кордону, іншими правоохоронними органами.

Загалом з початку року підрозділами внутрішньої безпеки було здійснено 1743 перевірки порядку несення служби прикордонними нарядами в пунктах пропуску та на ділянках відділів прикордонної служби. За отриманими оперативними даними щодо можливих протиправних дій військовослужбовців та результатами перевірок надано більше 1000 інформувань керівництву регіональних управлінь та прикордонних загонів, а також 25 інформувань направлено до прокуратури та СБУ. Крім того, проведено 643 службових розслідування та 19 перевірок, за результатами яких майже 1100 осіб притягнуто до дисциплінарної та 92 до адміністративної відповідальності, внесено відомості до ЄРДР стосовно 47 військовослужбовців. Активно проводиться робота щодо покращення іміджу підрозділів забезпечення внутрішньої і власної безпеки Держприкордонслужби та проводиться самоочищення кадрового потенціалу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси