Підготовка молодших фахівців в Навчальному центрі Морської охорони - основа професійного зростання персоналу

НАЗАД
21 травня 2021 13:51

За програмою підготовки молодших фахівців загонів Морської охорони 13 новоспечених прикордонників-контрактників закінчили навчання в Навчальному центрі Морської охорони та отримали відомчі сертифікати.

Представники Маріупольського, Одеського та Ізмаїльського загонів Морської охорони Держприкордонслужби протягом трьох місяців вивчали основи нелегкої та почесної справи захисту морських кордонів України.

Навчання проходило як і з загальних дисциплін, так і за фаховими напрямками. Основи прикордонної служби Морської охорони та морської підготовки, фізична й вогнева підготовка, екологічна безпека державного кордону, тактична медицина – перелік базових дисциплін.

За спеціальністю фахівців розподілили за трьома напрямками – артилерійського, протичовнового та торпедного озброєння; радіолокаційних, гідроакустичних станцій та комплексів; енергетичних установок.

Слухачі курсу підготовки не завжди мають морський фаховий профіль у цивільному дипломі, а часто приходять на службу просто після загальноосвітньої школи. Тож, кваліфікований викладацько-інструкторський склад Навчального центру наполегливо і ґрунтовно формує базис знань молодших фахівців, закладаючи основи для майбутнього досвіду й навчання.

«В морі не буває дрібниць і від злагодженої роботи всього екіпажу, якісного виконання обов’язків кожним моряком, залежить загальний результат благополучного повернення в базу, влучної стрільби, вчасного реагування на обстановку. А тому рівнем підготовки молодших фахівців не можна нехтувати. З молодших виростають старші, в тому числі й майбутні офіцерські кадри, – каже заступник начальника Регіонального управління Морської охорони з персоналу Юрій Алейников, – а формування офіцерського потенціалу – для нас є пріоритетною задачею, зокрема й в рамках втілення амбітного проєкту розбудови Морської охорони із оновленням корабельно-катерного складу».

За зразкове виконання службових обов’язків, проявлену ініціативу, сумлінність та високі показники в навчанні троє кращих випускників курсів повернулися з навчання до рідних загонів із відзнакою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси