Під оком ворожих дронів прикордонник врятував життя побратимові

НАЗАД
26 жовтня 2022 15:40

На війні кожному доводиться пройти своєрідний тест на мужність та професіоналізм.

Прикордонник Андрій з позивним «Бармалей» своїм героїчним вчинком довів, що він – справжній український воїн і захисник. Завдяки його швидкій реакції, рішучості та вправності вдалося врятувати життя військовослужбовцеві Збройних Сил України, який потрапив під обстріл.

Того дня прикордонники та їх побратими із ЗСУ перебували на позиції. Андрій та ще декілька військових мали відпочинок після виконання бойового завдання. Прикордонник пригадує, як раптом почув глухий звук прильоту поблизу і крик, наче від болю. Він одразу схопив турнікет і побіг шукати військовослужбовця, який саме перед тим вийшов.

«Бармалей» знайшов побратима в одному з окопів. Той повз закривавлений вздовж проходу. Виявилося, що йому в ногу влучив снаряд, який, на щастя, не вибухнув.

Андрій розповів, що силою удару чоловікові відірвало ногу в області гомілки. «Нас учили, що з такою травмою людина стікає кров’ю за дві-три хвилини. Мені знадобилося десь півтори хвилини, аби його розшукати, тож діяти треба було дуже швидко», - поділився спогадами «Бармалей». Він наклав турнікет і покликав на допомогу інших прикордонників.

Евакуйовувати бійця довелося під обстрілами ворога. Увесь цей час вогонь російських мінометів коригував ворожий дрон. З позиції пораненого передали побратимам із ЗСУ, які забезпечили його подальшу евакуацію.

На щастя, життя військовослужбовцеві вдалося врятувати. Наразі він перебуває на лікуванні у шпиталі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси