Під час Європейських днів добросусідства прикордонники України та Польщі оформили 50 тисяч осіб

НАЗАД
16 серпня 2016 16:12

Учора о 22-й годині закінчено пропуск громадян в тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже», який був організований в рамках Європейських днів добросусідства між Україною і Польщею

Учора о 22-й годині закінчено пропуск громадян в тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже», який був організований в рамках Європейських днів добросусідства між Україною і Польщею на напрямку сіл Адамчуки Шацького району Волині та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща.

Заходи відмітились значним суспільно-медіальним відгуком як на місцевому рівні, так і на міжнародному, про що свідчать значна кількість учасників, позитивні відгуки в засобах масової інформації. Адже у ці дні було проведено цілу низку цікавих спортивних та культурно- розважальних заходів. А саме, молодь захистила честь своєї держави під час транскордонних змагань з велосипедного ралі та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках. Крім цього сусіди послухали виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідали ярмарки, заядлі рибалки позмагались в удачі під час рибальського турніру. Також продовж цих днів пройшли різнопланові господарські форуми та семінари.

Загалом прикордонниками обох сторін протягом п’яти днів оформлено близько 50 тисяч осіб, серед яких не тільки громадяни України та Польщі, але й - громадяни Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Словаччини, Чехії, Італії, Ірландії, Канади, США, Франції, Грузії та Угорщини.

Варто зазначити, що у рік заснування Європейських днів добросусідства, а це у 2010 році, всього перетнуло 6626 осіб. Отож захід набуває все більшого масштабу, а відносини країн по обидва берега Бугу з кожним роком міцніють.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси