(ВІДЕО) Під час тактико-спеціальних навчань МВС прикордонники продемонстрували Президенту технічні можливості відомства та роботу кінологів

НАЗАД
30 вересня 2019 17:58

Декілька десятків одиниць наземної та авіаційної техніки та декілька сотень особового складу продемонстрували і відшліфували свої навички та спільні дії у різних надзвичайних ситуаціях.

Сьогодні, 30 вересня, на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки Національної гвардії України, що знаходиться у селі Старому, відбулася демонстрація сил і спроможностей органів системи внутрішніх справ.

Декілька десятків одиниць наземної та авіаційної техніки та декілька сотень особового складу продемонстрували і відшліфували свої навички та спільні дії у різних надзвичайних ситуаціях.

Гостями полігону у Старому стали Президент України Володимир Зеленський, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ Республіки Туреччина Сулейман Сойлу, представники посольств Франції та США в Україні, керівники центральних органів виконавчої влади, які координуються МВС, у тому числі Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рівень підготовки українських спеціалістів вражає. «Фахівці системи МВС сьогодні продемонстрували надзвичайно високу майстерність. Мене вразив рівень підготовки. А нашій державі залишається знаходити кошти і підтримувати таких професіоналів», - зазначив він.

Багатопрофільні навчання умовно поділили на декілька етапів. Підрозділи ДСНС ліквідовували наслідки техногенної катастрофи. Група спеціального призначення НГУ «Омега» мала знайти та знешкодити диверсійно-розвідувальну групу незаконних збройних формувань. Спецпідрозділ Департаменту оперативної дії Корд за допомогою штурмового собаки затримував умовного противника.

Прикордонники у Навчальному центрі демонстрували свої технічні можливості. Сюди вони привезли майже 4 десятки одиниць броньованої та спеціальної техніки та 2 безпілотні літальні апарати. Зокрема була продемонстрована автомобільна та бронетанкова техніка, в тому числі: бронемобілі «Козак» та «Кугуар», мобільний тепловізійний комплекс, мобільний комплекс прикордонного контролю, мобільний автоматизований радіаційний комплекс «Марк», квадроцикли, мотоцикли, снігоходи та інші транспортні засоби. Окремо був розгорнутий мобільний пункт управління, який складався з кількох спеціальних комплексно інформаційно-телекомунікаційних апаратних із засобами теле, радіозв’язку та іншими засобами управління.

 А інспектори-кінологи зі своїми чотирилапими помічниками продемонстрували як такі тандеми протистоять контрабандистам та іншим порушникам кордону. Вони провели показові виступи з пошуку наркотиків, зброї, вибухівки, тютюнових виробів. Також продемонстрували застосування собак для розшуку, переслідування та затримання порушників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси