Під час активної фази операції «Кордон 2017» державний кордон посилено мобільними загонами

НАЗАД
15 вересня 2017 09:54

Як вже неодноразово повідомлялося, з 4 квітня по 30 листопада цього року за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби проводиться спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2017».

Як вже неодноразово повідомлялося, з 4 квітня по 30 листопада цього року за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби проводиться спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2017». Цього тижня розпочалась чергова активна фаза цієї операції – під назвою «Тютюн», яка триватиме протягом місяця.

Основною метою операції є зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях та протидія незаконному переміщенню тютюнових виробів. Активна фаза під умовною назвою «Тютюн» охоплюватиме насамперед Одеську та Вінницьку області –  тобто центральну ділянку українсько-молдовського кордону, а саме її придністровську частину.

Окрім підпорядкованих органів та підрозділів Держприкордонслужби,  в операції беруть участь підрозділи СБУ, Національної поліції та інших взаємодіючих структур.

У ході проведення чергової активної фази операції передбачено раптові дії мобільних прикордонних підрозділів на найбільш активних ділянках кордону. Буде підвищена щільність охорони державного кордону за рахунок застосування спільних міжвідомчих груп на ймовірних шляхах руху правопорушників. Крім того, під час цієї фази операції буде проводитись повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, спільні із представниками взаємодіючих структур перевірки місць можливого накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо.

Прикордонники Білгород-Дністровського загону вже мають перші результати цієї фази – виявлення 66 кг тютюну для кальяну в пункті пропуску «Кучурган», що намагався перемістити громадянин Молдови до України, приховавши його під обшивкою автомобіля.

Варто зазначити, що вже з початку 2017 року прикордонники лише Білгород-Дністровського прикордонного загону затримали майже 130 тисяч пачок контрабандних сигарет на загальну суму більше 2,7 мільйона гривень та вилучили 4 автомобілі, що використовувалися у протиправній діяльності з перевезення саме сигарет.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси