Петро Порошенко вручив державні нагороди трьом жінкам Держприкордонслужби

НАЗАД
08 березня 2019 10:07

З нагоди Міжнародного жіночого дня, за зразкове виконання службового обов’язку Президент України Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами вісім жінок Державної прикордонної служби України.

Нагородження відбулося під час зустрічі з жінками – представницями силових структур напередодні 8 березня.

Президент підкреслив, що поруч з рішучими змінами у забезпеченні та оснащенні армії різко збільшилася кількість жінок в українському війську.

«Упродовж усіх п’яти років, під час яких Україна протистоїть ворожій агресії, пліч-о-пліч з воїнами-чоловіками є жінки. Це особливість Збройних Сил України, інших силових підрозділів за останні п’ять років», - сказав Петро Порошенко.

Він зазначив, що на законодавчому рівні підвищено правовий захист військовослужбовців-жінок та створені умови для збільшення їхньої кількості на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах.

Під час зустрічі Петро Порошенко вручив державні нагороди жінкам – представницям Збройних Сил України та інших силових структур, які брали та беруть участь у відсічі агресії на сході нашої держави. Серед них три співробітниці Державної прикордонної служби України – полковник медичної служби Світлана Войтенко, капітан Альона Дудник і прапорщик Галина Рудяк, які за час проходження військової служби зарекомендували себе як працелюбні, старанні і вимогливі військовослужбовці, під час виконання службових обов'язків неодноразово показували свій професіоналізм, залишаючись відданими справі служіння українському народові.

На цей час в Державній прикордонній службі України проходять службу та працюють на різних посадах більше 10 тисяч представників чарівної статі. З них 755 є учасниками бойових дій та 157 – учасниками війни. 18 жінок у відомстві мають військове звання – полковник.

На завершені Петро Порошенко побажав присутнім на церемонії нагородження жінкам миру, перемоги та любові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси