Петро Порошенко: Підрозділам Держприкордонслужби випало першими прийняти удар російської агресії на найслабше захищених його ділянках

НАЗАД
03 травня 2019 13:31

Президент Петро Порошенко на Черкащині привітав прикордонників з професійним святом.

«Днями Україна відзначила День прикордонника. Ця дата у календарі нагадує нам про історичні джерела Державної прикордонної служби, про події ХХ століття. Керівники УНР розуміли важливість закриття кордону з Росією і створення кордонної охорони для захисту молодої української держави», - зазначив Президент.

Під час урочистостей в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби Глава держави наголосив, що попередні 5 років показали українцям ціну питання про надійну охорону державного кордону.

«Підрозділам Державної прикордонної служби випало першими прийняти удар російської агресії на найслабше захищених його ділянках. Героям-прикордонникам довелося вступити у бій у дуже важких умовах. Так трапилося тому, що питання належного облаштування українсько-російського кордону, створення ефективної системи його охорони і оборони перебувало на периферії уваги українських політиків. Дуже багатьох заспокоїли договори і домовленості з Російською Федерацією. Час показав, що вони не варті паперу, на якому були надруковані», - зауважив Петро Порошенко.

За його словами, за мужність і героїзм, виявлені під час виконання службових обов’язків понад 900 прикордонників відзначені державними нагородами. На жаль, 70 захисників віддали своє життя за свободу і незалежність України. Присутні вшанували пам'ять хвилиною мовчання. Президент також вшанував пам`ять героїв – прикордонників, поклавши квіти до Пам’ятника прикордонникам всіх поколінь, що був відкритий в навчальному закладі.

Крім того, під час перебування у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби Глава держави ознайомився з роботою мобільного (захищеного) пункту управління; підготовкою операторів БПЛА, а також з роботою Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення, де оглянув, зокрема класи по виявленню хімічно-небезпечних речовин, виявленню засобів доставки компонентів зброї масового знищення та радіометричної лабораторії. Президенту було продемонстровано порядок бойового злагодження, вогневе ураження цілей та дії спецпідрозділу «Дозор».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси