«На честь сторіччя нашої прикордонної служби я підписав Указ про встановлення Дня Прикордонника - 30 квітня»: Петро Порошенко

НАЗАД
27 квiтня 2018 10:55

Сьогодні під час урочистостей з нагоди 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО), що проходили у столиці на Софійській площі, Президент України Петро Порошенко оголосив про перенесення святкування Дня прикордонника.

Сьогодні під час урочистостей з нагоди 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО), що проходили у столиці на Софійській площі, Президент України Петро Порошенко оголосив про   перенесення святкування Дня прикордонника.

«Сьогодні, як Головнокомандувач Збройних Сил України, я прийняв рішення про зміну дати відзначення професійного свята прикордонників та підписав Указ Про встановлення Дня Прикордонника - 30 квітня - на честь сторіччя нашої прикордонної служби. Цей День має стати співзвучним з реальними історичними подіями саме України», - наголосив Петро Порошенко.

Відмітимо, що 100 років тому, у квітні, українські воїни встановили свої символи на кордоні держави.

Одним з визначних пунктів формування уявлень про встановлення кордонів УНР стали операції українських військ у квітні 1918 року під час Першої українсько-більшовицької війни. У ході визвольного походу українських армій за визволення Донбасу та Криму особливу роль відіграли війська Запорозького корпусу. Корпус при підтримці союзницьких німецьких та австро-угорських військ, що у березні 1918 року вступили в Україну на реалізацію умов Берестейського мирного договору, в короткі терміни звільнив Донбас, вийшов на державні кордони України та захопив Крим. 30 квітня 1918 року запорожці групи полковника Володимира Сікевича вийшли до кордону з Доном. Після зайняття Гайдамацьким полком станції «Колпакове» війська припинили переслідування більшовиків. Таким чином, 100 років тому, у квітні, українські війська встановили свої символи на кордоні держави. Це була справжня перемога Держави Україна та її війська…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси