Петро Цигикал та Сергій Рудик обговорили можливість створення меморіалу в пам'ять про полеглих прикордонників

НАЗАД
01 березня 2019 16:32

Сьогодні, 1 березня, Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал зустрівся з Народним депутатом України, Головою підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Сергієм Рудиком.

Вони обговорили стан справ пов’язаних з розвитком прикордонного відомства та шляхи вирішення питань, які потребують втручання на законодавчому рівні.

Зокрема Петро Цигикал відмітив, що завдяки спільним зусиллям і підтримці небайдужих народних обранців Держприкордонслужба України має можливість реалізовувати необхідні безпекові рішення. При цьому він додав, що підвищення прикордонної безпеки, відбувається, перш за все, через запровадження європейських стандартів і практик.

«У той же час постійні нові виклики стоять перед прикордонним відомством через агресію РФ. Це наш визначальний фактор до дій, реформ, принципових рішень та змін у свідомості кожного військовослужбовця», -  зазначив очільник Держприкордонслужби.

Крім того, він нагадав, що за час збройної агресії Росії проти України загинуло 70 охоронців кордону, ще 433 військовослужбовці дістали поранень, а п'ять прикордонників й досі вважаються зниклими безвісти.

У свою чергу Сергій Рудик запевнив Петра Цигикала в підтримці та взяв участь в обговоренні варіантів меморіалу на честь тих прикордонників, які віддали життя за незалежність України. Народного депутата настільки захопила ідея меморіалу, що він пообіцяв сприяти в його виготовленні та встановленні.

Пам’ятник буде споруджено на території Головного центру підготовки особового складу відомства імені Ігоря Момота, курсанти якого одними з перших на чолі з легендарним командиром вирушили на схід захищати нашу державу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси