Петро Цигикал: Подальший розвиток співробітництва з прикордонним відомством Естонії досить важливий для Держприкордонслужби

НАЗАД
30 сiчня 2019 13:15

Сьогодні, 30 січня, в Києві відбулася зустріч Голови Держприкордонслужби Петра Цигикала та Генерального директора Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки Ельмара Вахера.

Очільники прикордонних відомств обговорили ситуацію на кордонах, особливості охорони морських рубежів двох країн та розвиток подальшої взаємодії.

Петро Цигикал відмітив про важливість подальшого розвитку співпраці між прикордонниками України та Естонії.

«Прикордонне відомство України відкрито для партнерів. Ми завжди готові ділитися своїм досвідом і в той же час нас цікавлять сучасні європейські підходи підвищення прикордонної безпеки», - наголосив Голова Держприкордонслужби України.

Він додав, що українські охоронці кордонів зацікавлені у співпраці, зокрема, напрямками організації стратегічного планування, протидії корупційним проявам, аналізу ризиків та обміну інформацією, оптимізації роботи пунктів пропуску та використання технічних засобів спостереження за кордоном, організації морської охорони і підготовки за програмою «Пошук і порятунок».

В свою чергу Ельмар Вахер також відмітив важливість подальшого розвитку співпраці.

«Ми готові розвивати співробітництво наших оперативних підрозділів з метою спільної протидії транскордонній злочинності, а також вивчати досвід ДПСУ у сфері протидії гібридним загрозам», - сказав керівник естонського правоохоронного відомства.

У ході зустрічі сторони обмінялися інформацією про результати оперативно-службової діяльності на своїх кордонах та обговорили загрози прикордонної безпеки, з якими стикаються Україна та Естонія, і способи їх найбільш ефективного подолання.

Відмітимо, що напередодні в українській столиці естонська делегація вже мала змогу ознайомитися з діяльністю Окремого загону оперативного реагування «ДОЗОР» Держприкордонслужби України, який реформовано за підтримки американських і європейських партнерів. Крім того, під час перебування в Україні іноземні колеги відвідають підрозділи Морської охорони в Одесі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси