Перспективи реформування військової освіти обговорили у Національній академії Держприкордонслужби

НАЗАД
14 липня 2015 14:28

У вищому навчальному закладі прикордонного відомства сьогодні відбулося засідання круглого столу на тему «Шляхи та першочергові кроки реформуван

У вищому навчальному закладі прикордонного відомства сьогодні відбулося засідання круглого столу на тему «Шляхи та першочергові кроки реформування відомчої військової освіти у Державній прикордонній службі України». Даний захід відбувся в рамках завдань визначених Президентом України щодо Стратегії національної безпеки України.  

Засідання круглого столу, метою якого було напрацювання єдиних підходів, здійснення та запровадження реформ у галузі відомчої військової освіти, відбулося за участі представників Адміністрації Державної прикордонної служби України, керівного складу навчальних закладів відомства та науково-дослідного інституту.

Зокрема начальник управління професійної підготовки Департаменту персоналу генерал-майор Артур Король зазначив, що актуальність проведення даного заходу обумовлена незворотними змінами, які відбуваються в державі та перебудовою правоохоронних органів до європейських стандартів.

У ході виступу Ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького полковник Олег Шинкарук розповів присутнім про напрями підготовки фахівців у навчальному закладі та перспективу ліцензування нових спеціальностей. За його словами, в основу підготовки фахівців покладено військово-прикордонну складову, сформовану з урахуванням досвіду оперативно-службової та оперативно-бойової діяльності органів і підрозділів Держприкордонслужби у зоні проведення антитерористичної операції, в тому числі в складі сил спеціальних операцій.

Як відзначив полковник Олег Шинкарук, академія позиціонує себе як багатопрофільний вищий військовий навчальний заклад, і фахівці академії вбачають доцільність збереження тенденції подальшого її розвитку за концепцією класичного ВНЗ.

Із доповідями про реформування системи підготовки спеціалістів, персоналу та військовослужбовців виступили також начальник Навчального центру Держприкордонслужби Дмитро Коцеруба, начальник кінологічного навчального центру Валерій Мошора, командир Ізмаїльського навчально-тренувального загону морської охорони Олексій Брединський.

Варто відмітити, що в Держприкордонслужбі наразі опрацьовується відомча Концепція удосконалення професійної підготовки персоналу. Вона являє собою сукупність науково обґрунтованих поглядів на основні положення європейських підходів підготовки персоналу, органів управління до правоохоронної діяльності. Крім того, Концепція визначає подальше впровадження в навчальний процес передових європейських технологій прикордонної освіти, розширення обміну інформацією з європейськими прикордонними школами, запровадження новітніх освітніх технологій, а також реалізацію принципу безперервної освіти протягом усієї службової кар’єри.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси