Персонал підрозділів РХБ захисту проходить курси підвищення кваліфікації

НАЗАД
05 березня 2021 12:58

Під час підвищення кваліфікації дозиметристи опановують необхідний обсяг сучасних знань з реагування на події на державному кордоні, пов’язаних з виявленням небезпечних радіаційних, хімічних, інших речовин та аваріями під час їх транспортування.

На базі Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки персоналу Держприкордонслужби триває підготовка інспекторів прикордонної служби – дозиметристів та персоналу підрозділів РХБ захисту, діяльність яких пов'язана із забезпеченням справного технічного стану комплексів систем «Янтар», що встановлені в пунктах пропуску через державний кордон України.

Під час підвищення кваліфікації дозиметристи опановують необхідний обсяг сучасних знань з реагування на події на державному кордоні, пов’язаних з виявленням небезпечних радіаційних, хімічних, інших речовин та аваріями під час їх транспортування. Також вони вивчають порядок використання сучасних приладів для виявлення джерел іонізуючого випромінювання та навчаються використовувати дане обладнання під час виявлення незаконно переміщених радіоактивних матеріалів через державний кордон.

Фахівці з технічного обслуговування та ремонту комплексів автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів на базі систем «Янтар» вивчають порядок проведення технічного обслуговування та ремонту цих комплексів, вимоги до персоналу, який здійснює ТО, заходи безпеки під час проведення робіт та порядок роботи з експлуатаційною документацією. Після завершення підготовки вони вмітимуть проводити регламентне технічне обслуговування комплексів, виявляти та діагностувати несправності складових частин, проводити поточний ремонт, усувати нескладні несправності та налаштовувати робочі параметри комплексів автоматизованого контролю.

Проходження курсів підготовки дасть можливість покращити індивідуальну підготовку спеціалістів, які здатні адекватно реагувати на зміну в обстановці та запроваджувати найновіші досягнення в охороні державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси