Персонал Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби вдосконалює рівень професійної майстерності

НАЗАД
25 травня 2018 09:50

Протягом цього тижня інструкторами Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби проводилися курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок для інспекторів підрозділів охорони державного кордону.

Протягом цього тижня інструкторами Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби  проводилися курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок для інспекторів підрозділів охорони державного кордону.

Курси організовано на базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота.

До навчань було залучено інспекторський склад, який безпосередньо здійснює перевірку паспортних та інших документів у пунктах пропуску на державному кордоні України.

Заняття проводили досвідчені інструктори з питань безпеки документів, які пройшли підготовку на спеціальних тренінгах, із залученням провідних європейських експертів, у рамках реалізації заходів міжнародного проекту Twinning «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів», який фінансується за підтримки ЄС.

Навчання здійснювалося за окремою навчальною програмою, підготовленою у рамках реалізації заходів міжнародного проекту Twinning, із застосуванням сучасних методик, які використовуються у країнах – членах ЄС для навчання персоналу за трирівневою системою підготовки.

 Під час занять слухачі вивчили: систему захисту сучасних паспортних документів, сучасні матеріали, технології виготовлення паспортних документів та способи їх персоналізації. А також порядок використання приладів для перевірки документів, специфіку перевірки паспортних документів, оснащених безконтактними електронними носіями, способи підробок документів та сучасні методи їх виявлення.

Навчання було організовано та проведено у два етапи, впродовж двох тижнів. Загалом курси підвищення кваліфікації пройшли понад два десятки інспекторів прикордонної служби із Харківського, Сумського, Луганського, Одеського прикордонних загонів та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та здобули кваліфікацію спеціаліста з поглибленої перевірки документів.

Таким чином, інспекторський склад отримав спеціальні знання у сфері перевірки та безпеки документів, а також удосконалив практичні навички роботи на сучасних технічних засобах контролю, які використовується для виявлення ознак підробки в документах під час здійснення поглибленої перевірки у пунктах пропуску через державний кордон.

За результатами успішного складання заліків інспекторам видано відповідні свідоцтва про проходження, за окремою навчальною програмою, курсів підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок.

Варто наголосити, що проведення таких курсів як форми професійної підготовки інспекторського складу, відповідає кращим європейським стандартам прикордонного контролю, забезпечує надійне функціонування трирівневої системи перевірки документів, сприяє підвищенню фахового рівня інспекторського складу, та створює умови для підвищення рівня протидії загрозам національній безпеці України на державному кордоні.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси