Перший заступник Голови Держприкордонслужби взяв участь у засіданні Мережі національних координаторів ОБСЄ

НАЗАД
16 квiтня 2018 13:40

На минулому тижні делегація Державної прикордонної служби України на чолі з першим заступником Голови служби Василем Серватюком взяла участь у засіданні 12-ї щорічної зустрічі Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки та менеджм

На минулому тижні делегація Державної прикордонної служби України на чолі з першим заступником Голови служби Василем Серватюком взяла участь у засіданні 12-ї щорічної зустрічі Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки та менеджменту.

Темою цьогорічного засідання у Відні було визначено сучасні підходи до забезпечення прикордонної безпеки та управління кордонами із врахуванням постійно зростаючих транскордонних викликів і загроз в регіоні ОБСЄ.

Учасники щорічної зустрічі отримали можливість розглянути існуючі механізми співробітництва в регіоні та провести аналіз їх ефективності для реагування на виникаючі виклики прикордонній регіональній безпеці.

Під час свого виступу перший заступник Голови Державної прикордонної служби України наголосив на тому, що основною загрозою прикордонній безпеці залишається гібридна війна Російської Федерації проти України.

«Це змусило Кардинально змінити підходи до охорони державного кордону та визначити Державній прикордонній службі України додаткові специфічні завдання», - відмітив Василь Серватюк.

У цьому контексті позиція делегації Держприкордонслужби України була підтримана Постійним представництвом України при міжнародних організаціях у Відні, на що російські представники висловили протест.

Водночас перший заступник керівника прикордонного відомства поінформував присутніх, що на ситуацію на кордоні продовжують впливати міграційна криза, загострення терористичних загроз на континенті та зростаюча транскордонна злочинність.

У ході дводенної зустрічі також обговорено теми боротьби з незаконним переміщенням через кордон культурних цінностей, інтеграції ґендеру у сферу прикордонної безпеки, боротьби з корупцією, підготовки персоналу тощо.

За результатами засідання, делегація прикордонного відомства України висловила подальшу готовність до участі у розвитку проектів ОБСЄ, пов'язаних із питаннями боротьби з іноземними бойовиками, протидії незаконному переміщенню зброї, обміну попередньою інформацією про пасажирів (АРІ), створення он-лайн платформи з навчання ґендеру.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси