Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк взяв участь у Міжнародній конференції INSEC 2017 у Варшаві

НАЗАД
15 листопада 2017 16:29

Сьогодні у Варшаві розпочалася Міжнародна конференція з прикордонних питань «Безпека кордонів та внутрішня безпека» INSEC 2017. Захід буде тривати два дні поспіль, з 15 по 16 листопада, у форматі, що поєднує конференцію з виставкою.

Сьогодні у Варшаві розпочалася Міжнародна конференція з прикордонних питань «Безпека кордонів та внутрішня безпека» INSEC 2017. Захід буде тривати два дні поспіль, з 15 по 16 листопада, у форматі, що поєднує конференцію з виставкою.

Конференція проводиться за участі керівників підрозділів, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польщі, представників інших організацій та установ, що займаються питаннями внутрішньої безпеки та захисту критичної інфраструктури, парламентарів, ключових представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Також на конференції присутні представники провідних дослідницьких центрів з особливим акцентом на навчальні центри Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща, Державної служби безпеки, Бюро національної безпеки, а також компаній та установ, що мають особливе значення для безпеки критично важливої інфраструктури й іноземних служб, які займаються питаннями безпеки кордону та внутрішньої безпеки.

У Міжнародній конференції також бере участь Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, який поділився досвідом участі прикордонного відомства України в гібридній війні у контексті забезпечення прикордонної безпеки. Зокрема виступаючи перед аудиторією, Василь Миколайович зауважив, що протидія російській агресії вимагає максимальної консолідації зусиль та залучення значних ресурсів, проте наразі прикордонне відомство України ефективно виконує не тільки правоохоронні, а й оборонні та бойові завдання і всебічно реалізовує державну політику у сфері безпеки кордону.

Також дякуючи європейській спільноті за всебічну підтримку у дуже складний та відповідальний період, який зараз переживає Україна, Василь Миколайович зауважив, що наша країна й надалі залишається надійним форпостом Європи та не бачить для себе іншого шляху, окрім руху до Європейського співтовариства.

Загалом головними темами дискусій у рамках конференції став обмін досвідом щодо захисту зовнішніх кордонів Європейського Союзу та сучасні рішення й технології захисту кордонів. Не пройшли повз уваги учасники заходу таких важливих тем як злочинність та тероризм – їх основні загрози та рішення, модернізація служб безпеки, передові практики безпеки під час великих масових заходів та безпеки критичної інфраструктури та ін.  

З іншого боку, під час виставки учасники змогли представити та ознайомитись з широким спектром технічного обладнання та матеріалів, призначених для прикордонників, поліції, пожежних бригад та інших подібних або додаткових завдань. На презентаційних стендах представлені зразки обладнання передових наземних, морських та повітряних систем захисту кордону, елементи захисту критично важливої інфраструктури, в тому числі, аспект безпеки ІТ-мереж, а також обладнання спостереження, нагляду, виявлення загроз, контролю доступу, шифрування зв'язку, інцидентів безпеки мережі тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси