Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк провів виїзне засідання Групи з допомоги у питаннях кордону

НАЗАД
22 червня 2016 15:58

Сьогодні на Харківщині відбулось виїзне засідання Групи з допомоги у питаннях кордону (BMAG), яку очолив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк. &am

Сьогодні на Харківщині відбулось виїзне засідання Групи з допомоги у питаннях кордону (BMAG), яку очолив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк.  Також у складі делегації були присутні представники ОБСЄ, НАТО, Представництв ЄС, МОМ, ООН в Україні, Посольств Німеччини, Франції, США та Італії.

Метою зустрічі була презентація експертам дипломатичних представництв іноземних держав,  акредитованих в Україні, та міжнародних організацій елементів інтегрованої системи охорони державного кордону на ділянці Харківського прикордонного загону у рамках реалізації Плану заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 439-р.

План заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону став фортифікаційним проектом, який має підвищити рівень безпеки східних кордонів Європи, ізолювавши агресію РФ. У 2015 році роботи з облаштування українсько-російського кордону проводились в межах Чернігівської та Харківської областей. На даний момент вже обладнано 230 км протитанкових ровів, понад 70 км металевого паркану та 116 км рокадних доріг. Також придбано 4 рухомі бойові модулі «Тритон», розгорнуто систему оптико-електронного спостереження на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дергачі» на Харківщині. Крім того, у травні цього року розпочаті підготовчі роботи на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону.

Варто зазначити, що у 2016 році для реалізації Плану заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону передбачено 200 мільйонів гривень, з яких 60 млн. уже отримано. Крім того у  2015 році для виконання вищевказаних заходів було виділено 400 мільйонів гривень, які були освоєні в повному обсязі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси