Перші строковики прибули на Закарпаття на охорону державних рубежів

НАЗАД
23 травня 2018 11:19

Учора вранці у Чопський прикордонний загін повернулись військовослужбовці строкової служби, яких навесні було відправлено на навчання в Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби.

Учора вранці у Чопський прикордонний загін повернулись військовослужбовці строкової служби, яких навесні було відправлено на навчання в Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби. Після базового курсу теоретичної підготовки та практичних тренувань понад сорок юнаків повернулись на Закарпаття, аби протягом півтора року виконувати військовий обов’язок у підрозділах охорони кордону Чопського загону.

Після невеликого відпочинку та додаткових інструктажів молодих воїнів дозабезпечили усім необхідним безпосередньо в управлінні військової частини.

Перед вибуттям на кордон військовий капелан Чопського прикордонного загону протоієрей Сергій Ємець дав юнакам духовну настанову та звершив молебень перед початком служби. Сповнені сил та ентузіазму, новоприбулі прикордонники вибули у підрозділи, де уже незабаром стануть на охорону державних рубежів.

Завтра у Чопський загін прибуде ще одна хвиля військовослужбовців-строковиків з Кінологічного навчального центру. Також завтра в Закарпатському обласному військкоматі відбудуться урочисті проводи призовників, які вирушать у навчальні центри Держприкордонслужби і згодом долучаться до почесної справи охорони кордонів нашої держави.

Крім того, нове поповнення строковиків прибуває до Мукачівського прикордонного загону. Більше п’яти десятків військовослужбовців строкової служби, які вже пройшли навчання в Мостиському кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, прибули до загону учора вранці. На прибуття ще однієї групи строковиків, які протягом місяця навчались у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, очікують сьогодні. Загалом, до кінця липня 2018 року  заплановано  прибуття на ділянку загону більше двох з половиною сотень строковиків.

У підрозділах кордону, де продовжать свою службу новоприбулі військовослужбовці, створено комфортні умови для навчання, заняття спортом, відпочинку, прийому їжі тощо. Після ознайомлення з ділянками відділів та особливостями прикордонної служби строковиків залучатимуть до несення служби в прикордонних нарядах.

Варто зазначити, що нині підготовлені у Навчальних центрах строковики прибувають і в інші підрозділи Північного, Південного та Західного регіональних управлінь Держприкордонслужби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси