Перші строковики почали прибувати в підрозділи Держприкордонслужби

НАЗАД
12 травня 2016 15:37

Державна прикордонна служба України тимчасово відновлює комплектування органів та підрозділів військовослужбовцями строкової служби.

Державна прикордонна служба України тимчасово відновлює комплектування органів та підрозділів військовослужбовцями строкової служби.

Так, сьогодні в Харкові, на території обласного збірного пункту військкомату  відбулись заходи з нагоди призову на строкову військову службу юнаків Слобожанщини, 40 з яких підуть служити до лав Держприкордонслужби. Солдатів  відбирали на конкурсній основі,  та після проходження 2-місячного курсу навчання в Академії Державної прикордонної служби України в м. Хмельницький солдати будуть направлені до місць несення служби. Провести  юнаків у доросле життя прийшли рідні й близькі, керівництво міста й області, а також представники силових структур.

На новоприбулих військовослужбовців буде звернута особлива увага.  Одним з основних завдань буде формування у цих молодих солдатів абсолютної нетерпимості до корупційних дій. Для цього з ними будуть проводитися відповідні теоретичні та практичні заняття та залучатимуться досвідчені офіцери з підрозділів кордону, які мають багатий особистий досвід служби, та курсанти Національної академії прикордонного відомства. Навчання військовослужбовці строкової служби проходитимуть в чотирьох відомчих навчальних закладах, а саме: Навчальному центрі Держприкордонслужби (смт. Оршанець), Національній академії Держприкордонслужби (м. Хмельницький), Кінологічному навчальному центрі (м. Великі Мости) та Навчально-тренувальному загоні морської охорони (м. Ізмаїл).

Сьогодні ж, для проходження навчання в Національній Академії Державної прикордонної служби України, прибули перші 25 солдатів-призовників, де їх урочисто зустріли начальник управління професійної підготовки персоналу Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Артур Король, керівництво навчального закладу та офіцери, відповідальні за подальшу підготовку молодого поповнення. В урочистій обстановці строковики виконали Державний гімн і вперше спостерігали за підняттям Державного прапора та прапора Державної прикордонної служби. Далі вони  пройшли медичний огляд, отримали повний комплект речового майна. А після лазні їм зробили справжні військові зачіски. І уже у військовому камуфляжі перші військовослужбовці строкової служби вирушають на польовий навчальний центр, аби студіювати граніт прикордонної науки.

«У 2007 році востаннє Державна прикордонна служба набирала строковиків. І у 2015 році було ухвалено рішення перейти на змішаний принцип укомплектування. Це пов’язано з низкою бойових завдань, у тому числі тих, які проводяться у зоні АТО. Разом з тим, хочу запевнити, що жоден військовослужбовець строкової служби не потрапить до зони АТО», – звертаючись до призовників зазначив генерал-майор Артур Король.

До Національної академії ДПСУ очікується ще три потоки строковиків. Тож на базі навчального закладу підготують усього близько 600 новобранців, які згодом охоронятимуть державний кордон. Для військових склали програму, яка складає 148 годин. Майбутніх бійців навчатимуть тактики прикордонної служби, військової та фізичної підготовки, особистої безпеки та багато інших дисциплін. 

Варто зазначити, що військовослужбовці можуть проходити службу за територіальним принципом, однак це буде здійснюватися за умови позитивної характеристики та недопущення порушень військової дисципліни. Також строковики не проходитимуть службу в районі проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, Держприкордонслужба не мала справи зі строковою службою уже майже 10 років, але зберегла потенціал для забезпечення комфортного проходження служби строковиків, які служитимуть майже в 170 підрозділах прикордонного відомства. Тут створені стаціонарні умови для прийому їжі та на весь особовий склад у достатній кількості закладено речове майно необхідної номенклатури.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси