Перев’язати лапу, накласти турнікет, поставити крапельницю: кінологи-прикордонники вчились надавати першу допомогу собакам

НАЗАД
30 вересня 2023 10:21

Службові собаки – незамінні помічники прикордонників, які пліч-о-пліч з військовими боронять державні рубежі та ризикують своїм життям і здоров’ям.

Чотирилапих залучають до розмінування, перевірки людей та транспорту на наявність вибухонебезпечних речовин та заборонених предметів. Тож вміння вчасно та правильно надати допомогу своєму чотирилапому побратиму є важливим в умовах сьогодення.

Днями прикордонники-кінологи пройшли курс надання першої медичної допомоги службовим собакам. Організатори тренінгу, який відбувся у Львові –  Громадська організація PetFriendlyNGO, запросили іноземних партнерів з Австралії, аби вони поділилися своїм досвідом з українськими колегами.

Найджел Олсоп – засновник та Президент Австралійської організації пам’яті тварин на війні, колишній військовий кінолог, разом зі своїми колегами  приїхав, щоб передати свої знання невідкладної допомоги, який вони отримали в операціях по всьому світу.

На тренуваннях бійці вчилися перев’язувати лапи, накладати турнікет, проводили штучне дихання, встановлювати крапельниці собакам у випадку поранення при обстрілі або надзвичайній події.

Наприкінці курсу кожен учасник одержав сертифікат, а найголовніше – цінний досвід та практичні навички, завдяки яким можна врятувати чотирилапого напарника.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси