Переслідування з пострілами та собакою: прикордонники затримали потенційних порушників кордону, організатора та пособника тріпу

НАЗАД
10 травня 2024 15:37

Прикордонники Чопського загону затримали двох чоловіків призовного віку, які рухалися лісом в бік Словаччини.

Державна прикордонна служба України постійно впроваджує інноваційні підходи протидії протиправній діяльності. Зокрема, рух невідомих в районі населеного пункту Оноківці Ужгородського району зафіксувала фотопастка. На пошуки ймовірних правопорушників вислали групу реагування з розшуковим собакою. Виявили чоловіків за кількасот метрів від держрубежу. Під час затримання вони намагалися втекти від наряду і не виконували його законні вимоги. Аби зупинити втікачів, правоохоронцям довелося здійснити кілька попереджувальних пострілів вгору.

У ході опитування затримані, обидва донеччани, зізналися, що йшли до кордону за маршрутом та вказівками переправників. На останніх вони вийшли через спільних знайомих. Вартість «послуги» складала по 3 500 доларів США з особи.

Оперативні співробітники загону встановили автомобіль, яким правопорушників доставили у прикордоння, згодом розшукали й організатора та пособника переправлення. Ті виявилися жителями Київщини, однак добре орієнтувалися на Закарпатті.

На місце затримання викликали співробітників Нацполіції. У ході невідкладних слідчих дій було проведено обшук легкового автомобіля переправників, під час якого вилучили кошти, отримані ними за оборудку, мобільні телефони і чорнові записи. Транспортний засіб, яким чоловіків доправляли до кордону, також вилучили у встановленому порядку.

Усіх затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення обставин правопорушення донеччан буде притягнуто до адміністративної відповідальності одразу за три правопорушення: за спробу незаконного перетину державного кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП), за порушення прикордонного режиму (ст.202 КУпАП) та за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Держприкордонслужби України (ст.185-10 КУпАП).

У діях киян вбачають ознаки кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції. Вирішується питання щодо повідомлення переправникам підозри та обрання запобіжного заходу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси