Пасажиро-транспортний потік на державному кордоні та в районі АТО залишається динамічним

НАЗАД
11 сiчня 2016 16:53

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх громадян, які прямують через держаний кордон, завчасно та ретельно готуватися до своїх подорожей. П

Як уже повідомлялося, протягом останнього часу по всій лінії державного кордону та на лінії розмежування в районі проведення АТО спостерігається збільшення пасажиро-транспортного потоку. Це в першу чергу пов’язане з Новорічними та Різдвяними святами, під час яких люди прямували як з метою туризму, так із метою відвідування рідних і близьких. Зараз усі активно повертаються на роботу в країни Євросоюзу, чи після відпочинку додому. Загалом активність руху фіксувалася як на виїзд, так і на в'їзд, через що інколи людям доводилося по кілька годин очікувати на оформлення. Крім того перетин кордону та рух транспорту ускладнили погодні умови.

Наразі Державна прикордонна служба України робить усе можливе, аби забезпечити комфортні умови перетину кордону громадянами та не допускати виникнення значних черг та заторів. Збільшення прикордонних нарядів та коригування потоку на смугах руху на деяких напрямках не вирішує проблеми, так як інфраструктура багатьох пунктів пропуску не дозволяє пропускати велику кількість транспортних засобів, які прибувають одночасно. Так, наприклад пропускна проектна спроможність пункту пропуску «Краковець» на добу складає 6 тисяч осіб та 4 тисячі легковиків, насправді прикордонники щоденно оформляють на тисячу осіб та на  тисячу транспортних засобів більше. До прикладу, не менш інтенсивно працює пункт пропуску «Шегині», що також на кордоні з Польщею. При пропускній проектній спроможності 8600 осіб, кордон перетинають 14 тисяч осіб за добу. Варто додати, що оформлення прикордонниками транспортного засобу, що слідує по смузі руху «зелений коридор» з водієм без пасажирів триває 40-50 секунд, з водієм та пасажирами від 2 до 3 хвилин.

Черги на окремих напрямках фіксуються також через повільну роботу контрольних служб суміжних країн, що також сповільнює рух. До того ж співробітникам Держприкордонслужби часто доводиться контролювати водіїв, які, не маючи на це права, намагаються об’їхати черги та створюють додаткові затори.  Для вирішення цього питання на окремих напрямках за ініціативи прикордонників запроваджуються експерименти, в рамках одного з яких прикордонники спільно з патрульними нарядами Національної поліції організовують службу задля дотримання черговості в’їзду автомобілів у пункти пропуску через державний кордон.

Крім того, Державна прикордонна служба залучає місцеві органи влади, які відповідають за інфраструктуру на підступах до пунктів пропуску. З метою вчасного реагування на ситуацію постійно проводяться службові наради.

Окрема увага приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду в районі проведення АТО.  Варто зауважити, що всі КПВВ в зоні АТО на Новорічні та Різдвяні свята працювали в штатному режимі, а в окремих випадках для розвантаження черг на КПВВ продовжувався термін пропускних операцій для пропуску громадян та транспортних засобів в обох напрямках.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх громадян, які прямують через держаний кордон, завчасно та ретельно готуватися до своїх подорожей. Перед поїздкою ви можете дізнатися про найменш завантажені пункти пропуску, для цього на офіційному веб-сайті Держприкордонслужби функціонує спеціальний сервіс (http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/713.htm). Враховуйте погодні умови. У разі виникнення запитань під час перетину кордону, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси