Пам’яті першого прикордонника Луганського загону, який поклав життя за Україну

НАЗАД
10 липня 2024 16:25

Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Дейнеко, керівництво та персонал Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, відвідали сьогодні могилу Героя-прикордонника Леоніда Шірпала, який загинув у цей день, 10 липня, 10 років тому, виконуючи свій військовий обов’язок з охорони державного кордону у південно-східних областях України. У 2014 році Леонід Шірпал став першим прикордонником Луганського прикордонного загону, хто віддав своє життя, під час оборони країни від російської навали.

Леонід Шірпал – випускник Національної академії Державної прикордонної служби України. Від початку збройного вторгнення росії офіцер мужньо боронив рідну землю та виконував бойові завдання. Разом із бойовими побратимами захищав територіальну цілісність країни, був прикладом самовідданого служіння Батьківщині та українському народові.

10 липня 2014 року під час виконання бойового завдання з обстеження місцевості та встановлення мінометних позицій, з яких вівся обстріл по пункту пропуску «Довжанський», бойова машина піхоти, в якій прямували військовослужбовці, підірвалась на фугасі. Внаслідок вибуху загинуло троє військовослужбовців, серед яких був майор Леонід Шірпал.

За проявлену мужність в охороні Державного кордону України Леоніда Шірпала  нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня та присвоєно військове звання «підполковник», але, на превеликий жаль, посмертно.

Побратими, друзі, рідні та близькі Леоніда поклали квіти до могили Героя-прикордонника та хвилиною мовчання вшанували  пам’ятають про нього.

«Кожен, кому пощастило служити з Леонідом, пам’ятають його як надзвичайно щиру, чесну, порядну людину, справжнього воїна-прикордонника, який до останнього подиху охороняв кордон. Завдяки йому зараз ми можемо жити, творити, захищати свою державу!» — сказав голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Дейнеко, вшановуючи пам’ятають Леоніда Шірпала.

Пам’ятаймо наших Героїв!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси