Пам’ятаємо тебе, Братику…

НАЗАД
14 серпня 2020 09:51

Роман Дюмін народився 5 липня 1977 року в Ізюмі Харківської області.

У 1996 році закінчив Горлівський індустріальний технікум імені К. А. Румянцева та отримав спеціальність молодшого спеціаліста – гірничого техніка-електромеханіка. З 1996 по 1997 роки проходив службу на посаді стрільця комендантського взводу Окремого контрольно-пропускного пункту “Буковина” Північно-Західного напряму Прикордонних військ України. У лютому 1998 року Роман успішно закінчив навчання в Навчальному центрі підготовки і перепідготовки прапорщиків Прикордонних військ України.

2002 року, після 4 років служби на Буковині, прапорщик Дюмін перевівся для подальшого проходження служби до Східного напряму Прикордонних військ України на посаду контролера відділення прикордонного контролю «Іловайськ» контрольно-пропускного пункту «Амвросіївка». Після 10 років зразкової служби в цьому підрозділі Романа Вікторовича призначили на посаду інспектора прикордонної служби впс «Донецьк»

Зі спогадів його товариша, Валерія Калмикова, Роман був справжнім чоловіком, добрим сім’янином. З ним можна було – і в вогонь, і в воду. Любив життя, планував майбутнє. Роман вражав своєю скромністю і якоюсь глибинною філософією.

Загибель Романа без перебільшень можна назвати героїчною.

У серпні 2014 року інспектор прикордонної служби 4-го відділення інспекторів відділу «Донецьк» забезпечував посилення впс «Амвросіївка», де обстановка характеризувалась постійними спробами порушення територіальної цілісності озброєними бандитськими формуваннями – збройні провокації, напади на прикордонні підрозділи…

14 серпня 2014 року о 4 ранку Роман у складі прикордонного наряду, який ніс службу в районі мосту села Успенка Амвросіївського району, виявив групу озброєних осіб незаконного військового формування.

При спробі затримання терористів зав’язався бій. У бою військовослужбовець мужньо відбив напад диверсійно-розвідувальної групи, не давши ворогові втілити підступний задум.

Старший прапорщик Роман Дюмін загинув на місці бою.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України від 21.08.2014 № 660/2014 старший прапорщик Дюмін Роман Вікторович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Похований Роман на кладовищі в Бахмуті, Донецької області, де проживають його батьки та рідні.

Цього дня військовослужбовці Державної прикордонної служби України вшановують світлу пам’ять бойового побратима. Лунає дзвін у меморіальному комплексі «Зала пам’яті», рідні, друзі та колеги по службі несуть квіти до місця поховання прикордонника та до меморіальних комплексів у столиці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси