Пам’ять про загиблих Героїв живе

НАЗАД
25 серпня 2023 16:22

Сьогодні Державна прикордонна служба України вшановує світлу пам’ять побратимів, які загинули 25 серпня 2014 року, захищаючи рідну землю від російського агресора на ділянці Луганського прикордонного загону.

Тоді ворожа ДРГ прорвалася на українську територію на Луганщині, зав’язався бій. Терористи обстрілювали українських воїнів з мінометів та некерованими реактивними снарядами з вертольотів. Згодом зайшли авіація та бронетехніка: два БТР, два БРДМ, МІ-8 та два МІ-24. Бій тривав майже три години. В той день, захищаючи Україну, своє життя віддали полковник Євгеній Пікус, старший прапорщик Арнаут Дмитро, молодший сержант Олег Сороченко та старший прапорщик В’ячеслав Фірсов.

Євгеній Пікус – випускник Національної академії Держприкордонслужби України. Вже курсантом, а згодом офіцером, Євгеній був прикладом принциповості та відданості Україні.

За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами Євгеній Пікус був посмертно відзначений низкою державних нагород та  Зіркою Героя України.

Сьогодні, в день загибелі, місце поховання Героя-прикордонника Євгенія Пікуса відвідали ректор Національної академії Держприкордонслужби України Олександр Луцький, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Мул, Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, персонал Національної академії та Могилів-Подільського прикордонного загону, бойові побратими, родичі, а також друзі офіцера.

Рідні згадували, якою доброю та щирою людиною був Євгеній за життя, виявляв сміливість, завжди приходив на допомогу побратимам, був справжнім офіцером та патріотом України.

Біля могили офіцера-прикордонника поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули за Україну.

З великою вдячністю та сумом у серці ми завжди пам’ятатимемо Героя України, полковника Євгенія Пікуса, який є прикладом справжнього патріотизму для кожного українця. Світла і Вічна пам'ять!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси