Освітянам Хмельницького презентували патріотичну книжкову серію

НАЗАД
26 квiтня 2023 13:07

У Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою Держприкордонслужби України відбулась презентація книжкової серії «ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ».

Інтерактивний артбук «Кордон незламності» та  збірка «Кордон мужності та героїзму» — це колективна робота науковців Національної академії Держприкордонслужби України. На сторінках видання читачі знайдуть історії героїв-прикордонників та світлини, які ілюструють стійкість та звитягу охоронців кордону в боротьбі з рашистською навалою.

На військово-патріотичному заході були присутні представники закладів освіти міста Хмельницького — зокрема, представники Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради, директори шкіл, викладачі, персонал Національної академії Держприкордонслужби України, старшокласники, ліцеїсти, а також герої-прикордонники, які одні з перших зустрічали ворога в лютому 2022-го, боронили Маріуполь та пережили російський полон. Захисник острова Зміїного Ілля Діордієв та захисниця Маріуполя прикордонниця-медик Еліна Мединіна поділилися з присутніми своїми життєвими історіями, розповіли про свій бойовий досвід. «24 лютого моє життя було зупинено російською федерацією, а 17 квітня, коли був наказ припинити оборону «Азовсталі», моє життя було зруйновано разом з моїм рідним містом Маріуполь», — згадує Еліна Мединіна. Проте захисниця впевнена, що завдяки тим хлопцям та дівчатам, які боронять сьогодні рідну землю, Україна поверне свої кордони та мирне життя. Не сумнівається в перемозі й захисник острова Зміїний Ілля Діордієв: «Я вірю та надіюся, що ми проженемо зло, яке прийшло з війною на нашу країну!».

Укладачі та рецензенти книжкової серії «ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ» розповіли присутнім про ідею свого видання. «Це данина вшанування мужності та героїзму тих захисників, які своїми відчайдушними вчинками крок за кроком наближали та наближають нашу Перемогу», — говорить генерал-майор у відставці Сергій Треус.

Особливість серії в зосередженості на менш відомих героях, літопис знайомить читача з подвигами, проявленими під час війни, з прикладами надзвичайної мужності та самопожертви українських прикордонників.

Також в рамках акції Хмельницької міської ради «Подаруй школі книгу», примірники видання передали шкільним бібліотекам міста Хмельницького.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси