Основоположні права і свободи людини – УВКБ ООН та Держприкордонслужба продовжують співпрацю

НАЗАД
17 лютого 2018 14:22

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби Василя Серватюка із Представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) паном Пабло Матеу

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби Василя Серватюка із Представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) паном Пабло Матеу.

Метою зустрічі було обговорення стану поточної взаємодії та визначення напрямів подальшої співпраці у сфері забезпечення основоположних прав і свобод людини.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України відзначив значний поступ у взаємодії УВКБ ООН з прикордонним відомством, особливо у сфері забезпечення реалізації іноземцями права на захист, а також подякував за всебічну підтримку Представництвом громадян України, які опинилися у складних життєвих обставинах на Сході нашої держави. Наголошено на необхідності спрямування певних зусиль УВКБ ООН на правову допомогу громадянам, які проживають також на тимчасово окупованій території АР Крим, покращення інформаційного забезпечення шукачів захисту в автомобільних і залізничних пунктах пропуску через державний кордон та звернути увагу на необхідність прямої взаємодії з прикордонниками без залучення партнерських організацій, що підвищить її ефективність.

Представник УВКБ ООН в Україні відмітив помітний прогрес у взаємовідносинах Державної прикордонної служби та очолюваної ним організації. Запропоновано започаткувати роботу щодо запровадження більш системної співпраці державних органів з УВКБ ООН як основного носія міжнародного мандату у сфері захисту прав шукачів захисту, а також запропоновано провести консультації експертів для організації візитів з моніторингу місць тимчасового тримання затриманих осіб Державної прикордонної служби України та удосконалити нормативно-правову щодо доступу мігрантів до процедури захисту.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про продовження тісної співпраці задля забезпечення реалізації та захисту основоположних прав і свобод людини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси