«Основне моє завдання було – нищити ворога»: історія прикордонника Антона

НАЗАД
27 жовтня 2023 09:25

Антон в лавах Держприкордонслужби вже понад 5 років.

Увесь цей час прикордонник присвятив своїй улюбленій справі – кінології. Крім того, юнак уже двічі брав участь в обороні України. Перший бойовий досвід прикордонник здобув у 2019 році в Мар’їнці на Донеччині, де понад рік виконував бойові завдання.

З початком повномасштабного вторгнення кінологу довелося тимчасово залишити улюблену справу, аби виконати свій священний обов’язок – боронити Батьківщину. В складі підрозділу він вибув на Сумщину, де виконував завдання понад три місяці, а згодом на схід.

«Ми боронили наші території в районі Кремінної. Там було набагато важче. Наші позиції були біля річки і ворог не мав змоги нас штурмувати, тож ми були під постійними обстрілами. Найстрашніше було, коли обстрілювали фосфорними бомбами, ми тоді ховалися, як могли, адже від фосфору майже нема порятунку. Проте ми вистояли та втримали наші території. Дуже допомагала підтримка рідних і побратимів. Тоді я знав, що основне моє завдання – нищити ворога», – згадує Антон.

Повернувшись, прикордонник продовжив займатися улюбленою справою – кінологією. Нині він та його напарниця Багіра навчаються розшуковій справі.

«Зараз моя мета – кінологія. Я хочу розвиватися у цьому напрямку, вдосконалювати свої знання та навики, адже ця справа потребує постійного розвитку. Але за мир та незалежність своєї країни я готовий боротися до кінця», – каже кінолог.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси