Організатор незаконного каналу переправки людей намагався залишити Україну

НАЗАД
25 липня 2018 14:07

Майже рік тому повідомлялося про викриття головного організатора незаконного переміщення біля 100 осіб через закриті пункті пропуску на ТОТ АР Крим.

Тоді співробітники оперативного підрозділу оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Держприкордонслужби України,  спільно із представниками слідчого відділу ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополь, під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь провели заходи щодо протидії функціонуванню організованої злочинної групи, яка протягом 2015-2017 років здійснювала організацію незаконного переправлення через державний кордон моряків на суднах закордонного прямування.

Переміщення осіб здійснювалось через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. За вказаний період організатор каналу незаконно переправив майже 100 жителів Одеської та Херсонської областей.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалося зібрати достатньо доказів для притягнення головного організатора протиправної діяльності до кримінальної відповідальності. Вироком суду його було визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.332 КК України.

В подальшому щодо іншого організатора протиправної діяльності складено письмове повідомлення про підозру та оголошено в розшук.

19 липня, під час спроби залишити територію України, його було затримано прикордонниками в пункті пропуску «Долинське», що на ділянці Ізмаїльського прикордонного загону.

Зараз щодо затриманого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси