У Кам'янському родині загиблого прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
19 квiтня 2023 10:54

Молодший сержант Олександр Лисенко загинув смертю Героя, під час захисту України на Донеччині.

Олександр народився 16 вересня 1968 року в місті Кам'янське, що на Дніпропетровщині. Вінпропрацював у будівельній сфері та брав участь у будівництві багатьох об’єктів у Кам’янському життя прожив в рідному місті, яке завжди намагався робити красивішим та зручнішим для життя містян.

24 лютого 2022 року Олександр знаходився у службовому відрядженні за межами України. Отримавши звістку про напад росіян на Україну, як справжній патріот, чоловік повернувся додому та добровільно прибув до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, аби поповнити ряди захисників України.

Олександра Лисенка було мобілізовано до лав Державної прикордонної служби України та направлено для подальшого проходження служби в Могилів-Подільський прикордонний загін імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова. Після допідготовки молодший сержант Лисенко в складі одного з підрозділів прикордонного загону вирушив боронити Батьківщину на схід України, де він мужньо виконував бойові завдання із відсічі та стримування збройної агресії російської федерації.

5 серпня 2022 року Олександр разом з побратимами мужньо тримали оборону в районі населеного пункту Авдіївка. Постійно перебуваючи під вогневим впливом ворога наші захисники героїчно відбивали запеклі атаки окупантів. Під час чергової навали загарбників молодший сержант Олександр Лисенко отримав поранення, несумісні з життям.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України загиблому військовослужбовцю присвоєно чергове військове звання «сержант» (посмертно).

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі сержанта Лисенка Олександра Олександровича Указом Президента України   нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У Олександра залишилися дружина, мати, два сини та дві доньки.

Вічна слава та пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси