Орден Богдана вручили Вікторії

НАЗАД
26 липня 2022 10:31

З цим символом самовідданої боротьби за майбутнє України зростатимуть двоє синів героя-прикордонника, до народження яких він не дожив кілька тижнів.

Прикордонник Богдан та його дружина Вікторія довго чекали діток і мріяли, як будуватимуть майбутнє своєї сім’ї. Повномасштабне вторгнення рашистів в Україну розбило ці мрії.

Близько 23-ї години 14 березня прикордонники зі своєї позиції на околиці Чернігова помітили рух російських солдатів. Захисники України прийняли нерівний бій, що тривав близько пів години. Ворог розстрілював позицію зі стрілецької зброї, гранатометами та мінометами.

Тоді російських диверсантів змусили відступити, але якою ціною?.. Двоє прикордонників отримали поранення, життя 35-річного штаб-сержанта Чернігівського прикордонного загону Богдана Назаренко обірвала куля ворожого снайпера.

Кілька тижнів родичі приховували від Вікторії про загибель чоловіка, бо дружина прикордонника була при надії. Лише після народження двох синів – Матвія та Захара – жінка дізналася прикру правду і змогла відвідати могилу коханого.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Президента України штаб-сержанта Назаренка Богдана Григоровича відзначено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Орден вручили дружині полеглого прикордонника.

Героя з нами вже немає, але сини його зростатимуть з Перемогою Богом даною. Бо імена батьків Захарчика та Матвійчика теж символічні, Богдан – Богом даний, а Вікторія – це Перемога.

Нещодавно на телеканалі СТБ в програмі «Вікна - новини» вийшов сюжет про історію Героя-прикордонника та його дружину: https://youtu.be/2Fk2TGnW9rI

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси