Олімпійська надія

НАЗАД
21 березня 2024 12:22

Сестри-близнючки Марія та Соломія Винник є членами спортивного комітету Державної прикордонної служби України.

З прикордонним відомством дівчата познайомились випадково у 2019 році, коли попросилися потренуватися в спортивній залі Чернівецького прикордонного загону, адже треба було підготуватися до чергових змагань, а у їхньому рідному спортивному комплексі проводився ремонт. Прикордонники, звичайно ж, не відмовили. А пізніше сестри приєдналися до спортивної команди ДПСУ. До речі, ті змагання їм вдалося виграти.

З того часу Марія та Соломія встигли стати чемпіонками та призерками чемпіонатів світу і Європи з вільної боротьби в різних вікових категоріях у легкій вазі.

Симпатичні, усміхнені та, на перший погляд, тендітні дівчата на тренуванні серйозні та зосереджені. Одразу відчувається майстерність під час  виконання складних елементів боротьби та наполегливість у відпрацюванні конкретних прийомів. До слова, спортсменки щойно повернулися з чемпіонату України, де здобули впевнені перемоги.

Вперше до секції вільної боротьби сестри прийшли в ранньому віці, надихнувшись прикладом старшого брата. «З початку нам просто подобалося висіти на канатах, а вже потім боротьба», - посміхається Марія.

Відтоді минуло майже 15 років. Весь цей час, життя спортсменок підпорядковане суворому графіку, адже вони не припиняють тренуватися. Режим сну, харчування, навіть одяг, який носять у повсякденному житті – все направлено на досягнення максимального результату.

«Важкувато було навчатися в школі, особливо останні пару років. Але вчителі знали, що ми багато тренуємось і ставилися до нас з розумінням», - розповідає Соломія.

 «Особливих заборон в харчуванні немає. Просто треба пам’ятати, що вживання кожного продукту має певні наслідки для організму. Зараз, наприклад, намагаємось щодня їсти щось солодке», - додає Соломія.

У вільний від тренувань і змагань час Марія та Соломія люблять гуляти містом. З посмішкою говорять: «Можемо іноді посидіти в кафешці, навіть випити кави».

Дівчата розповідають, що наразі Україна має дуже сильну школу боротьби з гарними традиціями. Тому вони постійно відчувають потужну конкуренцію.

«На нашу думку зараз найсильніші борчині – японки. Ще китаянки та американки. Але Україна, як мінімум в п’ятірку, точно входить», - говорять сестри.

«Олімпійське золото!», - хором відповідають близнючки на питання про найзаповітнішу мрію. Надихає впевненість, з якою спортсменки говорять про здобуття олімпійських ліцензій на найближчу олімпіаду, яка відбудеться вже в липні-серпні цього року. «Зараз їдемо на проміжні збори, а потім на ліцензійний турнір, де плануємо здобути путівки до Парижу».  

То ж бажаємо Марії та Соломії успіхів на шляху до їхньої мети. Вся Україна обов’язково вболіватиме за них на головному для кожного спортсмена турнірі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси