Олександр та Джина розуміють один одного без слів

НАЗАД
24 травня 2023 16:28

«У кінології головне – повна взаємодія між господарем та собакою, особливо у такій небезпечній справі, як пошук вибухових речовин. Важливо спостерігати за поведінкою собаки та розуміти один одного без слів», - переконаний прикордонник Олександр Каширець.

Уже понад 10 років Олександр охороняє державні рубежі в парі зі службовим собакою. Каже, що кращого помічника у його роботі не знайти, адже досі не існує такого пристрою, який замінив би чотирилапого у пошуку вибухівки.

«Зараз у мене нова напарниця Джина, яку я навчаю шукати зброю та вибухові речовини. До цього у мене був чотирилапий напарник, теж навчений на пошук вибухонебезпечних речовин з яким я у 2016 році виконував завдання на східному кордоні нашої держави. Для собаки це найважча робота, адже завжди є підвищений ризик для життя кінологічної пари, тож чотирилапих вчать не брати знахідку в зуби, не рухати лапою та не обгавкувати, щоб не вибухнуло», - розповів кінолог.

Завершивши навчання Олександр та Джина охоронятимуть західні рубежі й дивлячись на такий кінологічний тандем, можна з упевненістю сказати – кордон під надійною охороною.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси