Олег Слободян: «Про обстановку в зоні АТО та на адмінмежі із ТОТ АР Крим»

НАЗАД
01 грудня 2016 14:11

В Укрінформі під час брифінгу помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян проінформував про обстановку, що стосується результатів діяльності прикордонних підрозділів в зоні АТО та на адмінмежі із ТОТ Кримом.

В Укрінформі під час брифінгу помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян проінформував про обстановку, що стосується результатів діяльності прикордонних підрозділів в зоні АТО та на адмінмежі із ТОТ Кримом.

Зокрема, Олег Слободян повідомив, що протягом тижня російсько-терористичні війська у трьох випадках здійснювали обстріли контрольного поста «Мар’їнка».   В смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень українські військові зафіксували 2 БПЛА, які використовуються терористами.  А в результаті нарощення системи контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень за тиждень прикордонники виявили 37 транспортних засобів, якими перевозили товари з порушенням правил переміщення вантажів через КПВВ та в зоні проведення АТО на суму понад 700 тисяч гривень.

Також Олег Слободян розповів, що «на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей України російською стороною розроблений проект проведення відновлювальних робіт на тимчасово непідконтрольному українській владі пункті пропуску для автомобільного сполучення «Довжанський» (Довжанський р-н Луганської обл.). У контексті проведення підготовчих робіт наразі на території пункту пропуску здійснюється демонтаж пошкоджених у ході бойових дій інфраструктурних об’єктів, а також облаштовується насип для розширення проїжджої частини. Основні відновлювальні роботи планується розпочати навесні 2017 року.

Вказані дії дозволять російській стороні розширити можливості по незаконному переміщенню на тимчасово окуповану територію України осіб та вантажів, у т.ч військового призначення».

Крім того, помічник Голови ДПСУ  повідомив, що «на кримському напрямку завершується підготовка до безпосередньої ротації підрозділів Повітряно-десантних військ ЗС РФ, дислокованих на передових позиціях на півночі анексованого Кримського півострова. Так, батальйонну тактичну групу (БТГр), сформовану з числа військовослужбовців 247-го дшп (м.д. Ставрополь РФ) 7-ї дшд, які перебували на ТОТ АР Крим з початку серпня  поточного року, до кінця поточного тижня має замінити БТГр зі складу 106-ї пдд (м.д. Тула РФ)».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси