Олег Слободян: «На кожен новий спосіб контрабандистів Держприкордонслужба оперативно організовує заходи протидії»

НАЗАД
04 серпня 2016 15:10

Не зважаючи на активний спротив представників організованої злочинності та їхніх посібників, Державна прикордонна служба продовжує посилювати заходи протидії злочинній діяльності на державному кордоні.

Не зважаючи на активний спротив представників організованої злочинності та їхніх посібників, Державна прикордонна служба продовжує посилювати заходи протидії злочинній діяльності на державному кордоні. У результаті, спільно з іншими правоохоронними органами та прикордонниками країн ЄС вдалося значно обмежити активність контрабандистів. Про це йшлося сьогодні під час прес-конференції за участі помічника Голови Держприкордонслужби – прес-секретаря Олега Слободяна в «Укрінформі».

«Це змусило організаторів злочинних каналів шукати нові способи переправлення через кордон товарів, незаконних мігрантів чи реалізації інших задумів. Проте на кожен новий спосіб, впроваджений зловмисниками, нам вдається оперативно організовувати заходи протидії», - зазначив Олег Слободян.

Він розповів, що зловмисники зокрема намагаються активізувати використання малої авіації для переправлення цигарок, однак у 2015 році було виявлено 9 літальних апаратів (із яких 2 - колегами із суміжних країн), а в 2016 році вже виявлено 10 повітряних засобів (2 з яких - закордонними партнерами).

Крім того, в минулому році на державному кордоні було виявлено 20 трубопроводів, у 2016 році – чотири трубопроводи. Також у січні минулого року перевірялась інформація про ймовірне існування підземного тунелю через державний кордон на території Мостиського району Львівської області, яка не підтвердилась. При цьому прикордонники для пошуку використовують потужний георадар, який дозволяє виявляти приховані комунікації на значній глибині.

Ще одну інформацію про можливе існування тунелю через кордон на території Ужгородського району Закарпатської області перевіряли прикордонники спільно з Національною поліцією вчора.

«У вказаному районі працювали прикордонники, представники Національної поліції та СБУ. Поки що інформація про існування тунелю не підтвердилася, однак обстеження місцевості продовжується», - наголосив Олег Слободян.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси