Олег Слободян: «Держприкордонслужба, СБУ та прокуратура ліквідували канал незаконного переправлення осіб до РФ через окупований Крим»

НАЗАД
15 грудня 2016 12:57

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Учора, в рамках кримінального провадження, ініційованого Держприкордонслужбою спільно зі Службою безпеки України та прокуратурою, за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів) та ч.1 ст. 332-1 (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) ККУ представниками оперативних підрозділів Азово-Чорноморського управління Держприкордонслужби проведено комплекс заходів по документуванню протиправної діяльності групи осіб, які налагодили канал незаконного переправлення осіб до (з) РФ через ТОТУ АР Крим через КПВВ «Чаплинка» з використанням автобусних пасажирських перевезень.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Він зазначив, що «водії анонсували автобусне перевезення із материкової України до тимчасово окупованого Криму та далі до РФ, зокрема Краснодару, через закриті українською владою пункти пропуску. Вони неподалік КПВВ висаджували пасажирів, після чого останні пішки долали адмінмежу, а на окупованому півострові сідали на інший автобус.

«За результатами заходів, які проводились одночасно по Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, транспортні засоби, на яких здійснювалися перевезення, затримані. Стосовно причетних осіб проводяться слідчі дії», - додав Олег Слободян.

Нагадаємо, що автобусне сполучення із тимчасово окупованим Кримом не здійснюється із грудня 2014 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси