Азово-Чорноморське регіональне управління Держприкордонслужби приступило до охорони державного кордону за новим місцем дислокації

НАЗАД
03 квiтня 2014 14:37

В Херсоні, у парку Слави відбулися урочисті заходи з нагоди початку роботи Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України за новим місцем дислокації.

Сьогодні в Херсоні, у парку Слави відбулися урочисті заходи з нагоди початку роботи Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України за новим місцем дислокації. 

Участь у заходах взяв Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Одарченко, тимчасово виконуючий обов’язки Херсонського міського голови Володимир Миколаєнко, персонал Азово-Чорноморського регіонального управління та новоствореного Херсонського прикордонного загону, ветерани та жителі міста.

«Прикордонна служба в Криму зазнала втрат, але, незважаючи на це, охоронці кордону повністю виконали всі завдання, що стояли перед ними. Вони дали можливість нашій державі підготуватися до захисту»,– зазначив під час виступу Микола Литвин.

Він також додав, що прикордонникам вдалося зберегти корабельно-катерний склад Морської охорони, озброєння та техніку, які були дислоковані у Криму, і які в подальшому будуть використовуватися для посилення кордонів вже новосформованими прикордонними підрозділами.

Голова Державної прикордонної служби України подякував керівникам органів місцевого самоврядування за надану допомогу в розміщенні прикордонних підрозділів та висловив слова вдячності прикордонникам, які залишились вірними Присязі та народу України і проявили неабияку мужність та героїзм.

Наприкінці заходу учасники вшанували пам’ять героїв, які загинули за свободу і незалежність Батьківщини, хвилиною мовчання, а також поклали вінки та квіти до пам’ятника Невідомому Солдату.

 

Довідково

До складу Азово-Чорноморського регіонального управління увійшли новостворений Херсонський та Бердянський прикордонні загони. У складі Херсонського прикордонного загону до охорони державного кордону України вже приступили відділи прикордонної служби, які раніше були у підпорядкуванні Одеського прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси