(ВІДЕО) Наркоканал із Нідерландів до України ліквідували оперативники Держприкордонслужби

НАЗАД
10 червня 2016 12:09

Співробітники оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби України у черговий раз виявили та ліквідували канал незаконного переміщення

Нещодавно завершена чергова міжвідомча операція Державної прикордонної служби, Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції та  Служби безпеки України щодо викриття каналу постачання наркотиків з Північної Європи до України. 

За її результатами ліквідовано організовану злочинну групу з  міжнародними зв’язками у складі 5 осіб, які з території Королівства Нідерландів налагодили канал контрабанди наркотиків в Україну для збуту у створеній ними мережі. 

Документування каналу тривало близько десяти місяців та було розпочато за матеріалами оперативно-розшукового підрозділу Держприкордонслужби. 

Завдяки заходам,  проведеним за єдиним задумом у рамках компетенції кожного із відомств, правоохоронцям вдалося встановити всю злочинну ланку наркоділків – від організатора до безпосередніх реалізаторів. 

На кінцевому етапі було здійснено контрольований пропуск через державний кордон чергової партії контрабанди та проведені обшуки, в ході яких із незаконного обігу вилучено кокаїн, а також особливо небезпечні психотропні речовини «МДМА» («Екстазі»), «амфетамін» в значних обсягах.

Для прикриття своєї протиправної діяльності злочинці використовували підроблені посвідчення Комітету з охорони навколишнього природного середовища і Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Всеукраїнської Громадської Організації «Спілка громадських організацій України «Народна рада».

Усім членам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, пов'язаного із контрабандою наркотиків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 305 КК України) у складі організованої  злочинної групи (ст. 28 КК України) та обрано запобіжні заходи.

Злочинців чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

На даний час проводяться подальші заходи з викриття інших можливих учасників організованої групи.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси